logoΤο Νηπιαγωγείο μας ξεκινά από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 για τα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου μας με την Εβδομάδα Προσαρομογής. Οι ώρες παραμονής των παιδιών για τη εβδομάδα αυτή θα είναι 10.30 π.μ.- 12.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017. Την μετακίνηση των παιδιών αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι γονείς για την εβδομάδα αυτή.
Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 είναι η πρώτη μέρα κανονικής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας για όλα τα τμήματα. Η σχολική μεταφορά με τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί με βάση τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, για τις οποίες θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, την εβδομάδα από Δευτέρα 4 με Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, τα παιδιά θα προσερχονται κανονικά την προκαθορισμένη πρωινή ώρα (έως τις 9.00 π.μ) και θ’ αποχωρούν μια ώρα νωρίτερα (δλδ στις 12.50 μ.μ.), είτε με σχολικό λεωφορείο είτε με γονείς.
Από τη Δευτέρα  11 Σεπτεμβρίου 2017 θα ισχύσει το κανονικό ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου (8.00-14.00) και θα ξεινήσουν η σίτιση και το πρόγραμμα του διευρυμένου ωράριου.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

Με βαθύτατη θλίψη και δυσβάστακτο πόνο ανακοινώνουμε μια μεγάλη απώλεια για το Νηπιαγωγείο μας. Το  Σάββατο 9  Ιουνίου χάσαμε πρόωρα την πολύ αγαπημένη μας δασκάλα, φίλη και συνάδελφο Ήβη-Ελισάβετ Βασιλειάδου. Άφησε πίσω τα ίχνη μιας παρουσίας που τίμησε το ρόλο της δασκάλας, ξεχώρισε για το ήθος της, την αφοσίωση και την αγάπη της στα παιδιά. Επί σαράντα χρόνια εκπαιδευτικός έδωσε όλες τις δυνάμεις της στο χώρο του σχολείου μας, πάντοτε με την καλοσύνη και το χαμόγελο, τη σεμνότητα και τη συνέπεια που τη χαρακτήριζαν.

Θα την αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο της ταξίδι την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και ώρα 16.30 στο κοιμητήριο Π. Φαλήρου. Με απόφαση της διεύθυνσης, το σχολείο μας αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου θα παραμείνει κλειστό λόγω πένθους.

Αντί στεφάνου θα κατατεθούν χρήματα στη Φλόγα, Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας.

Θερμή παράκληση

Από κοινού η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί αποφασίσαμε να μην αναφέρουμε το δυσάρεστο γεγονός σε κανένα μαθητή μας, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας που βρίσκονται τα παιδιά για να διαχειριστούν την απώλεια της δασκάλας τους. Για την αυριανή μέρα θα εξηγήσουμε στα παιδιά πως το Νηπιαγωγείο θα μείνει κλειστό λόγω ετοιμασιών που χρειάζονται να γίνουν για την καλοκαιρινή γιορτή. Θερμή παράκληση στους γονείς όλων των τμημάτων του σχολείου να μην γίνει αναφορά του γεγονότος στα παιδιά από την οικογένεια. Θ’ αποφύγουμε μ’αυτόν τον τρόπο να μεταδοθεί η είδηση στα παιδιά του Προσχολικού Τμήματος που ήταν η δασκάλα τους και μπορεί η ψυχολογία τους να επηρεαστεί άμεσα καθώς και να εξασφαλίσουμε ότι θα ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση

To νηπιαγωγείο E.M.E.D.O.F. υποδέχεται τους νέους μαθητές του…

Portes Ouvertes

για το Τμήμα Ηλικίας 3 χρόνων

 

Επειδή θέλουμε η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο να είναι μία τρυφερή ανάμνηση και να πραγματοποιηθεί ομαλά, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 18.00-20.00 στο Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο E.M.E.D.O.F.  (Γιάννη Ρίτσου 5 ‘Αλιμος).  Οι πόρτες του Νηπιαγωγείου μας θα ανοίξουν για τους υποψήφιους μαθητές της ερχόμενης χρονιάς και τους γονείς τους. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δασκάλες και τον εκπαιδευτικό μας χώρο. Για τα παιδιά θα είναι μια πρώτη ευκαιρία να συναντηθούν με τους συμμαθητές τους και να συμμετέχουν σε ευχάριστα και δημιουργικά παιχνίδια.

Πρόσκληση

Σας περιμένουμε…!

Από τη Διεύθυνση

 

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε μας την παρουσία σας έως τις 15 Μαΐου 2017 μέσω email info@emedof.gr ή τηλεφωνικώς στη γραμματεία του Νηπιαγωγείου 210 9820864.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_260417

Προς του γονείς των μαθητών-δικαιούχων σχολικών υποτροφιών

Το Νηπιαγωγείο μας είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου της AEFE (Οργανισμός για την Διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας στο Εξωτερικό). Οι μαθητές μας με γαλλική υπηκοότητα μπορούν να επωφεληθούν (βάσει του οικογενειακού εισοδήματος), μιας ολικής ή μερικής υποτροφίας AEFE.
Σας ενημερώνουμε πως η υποβολή αιτήσεων χορήγησης σχολικών υποτροφιών για το σχολικό έτος 2017-2018 στη Γαλλική Πρεσβεία έχει ξεκινήσει. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών έχει ορισθεί η Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : http://www.ambafrance-gr.org/Bourses-scolaires-2017-2018
ή να επικοινωνήσετε:
Mme Nagat CHEBLI
tél. : 210 33 91 228
nagat.chebli@diplomatie.gouv.fr

Σας κοινοποιούμε την απόφαση του Δημάρχου Αλίμου:

Με Απόφαση του Δημάρχου Αλίμου κ. Α. Κονδύλη, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στο Δήμο Αλίμου την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.   Εδώ η ανακοίνωση

Συμμορφούμενοι με αυτή την ανακοίνωση σας ενημερώνουμε ότι το Νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει και τα σχολικά λεωφορεία δεν θα περάσουν να πάρουν τα παιδιά το πρωί για λόγους ασφαλείας εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Λυπούμαστε για αυτή την κατάσταση, ανεξάρτητη από τη θέλησή μας.Ελπίζουμε στην κατανόησή σας.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι κανένας δεν θα υποστεί δύσκολες μετακινήσεις .

Θα σας ενημερώσουμε για την όποια απόφαση εκ νέου.

Φιλικά

Η Διεύθυνση

Το έργο της μαθητριάς μας Ελένης-Πελαγία Γιάνναρου φιλοξενείται στην έκθεση “Διαδρομές” που υλοποιείται στο Μουσείο ΟΤΕ το μήνα Δεκέμβριο. Στην έκθεση συμμετέχουν 49 σχολεία και θα παρουσιαστούν 60 έργα.

IMG-20161225-WA0016 (Large)

7th-biennale-poster-01
Τα προνήπια και τα νήπια του Νηπιαγωγείου μας τη σχολική χρονιά 2015-2016 συμμετείχαν με τα έργα που δημιούργησαν στην 7η Έκθεση Biennale Παιδικής Τέχνης. Το θέμα της 7ης Biennale ήταν η μουσική (αφηρημένες ή συμβολικές εικόνες). Τα παιδιά αφού τους δόθηκαν τα κατάλληλα ερεθίσματα τα παροτρύναμε να καταγράψουν επάνω στο έργο τους, με τον εικαστικό τους λόγο, τον ενθουσιασμό της στιγμής, τα ακούσματα από μουσικές βγαλμένες μέσα από την παράδοση τους, αλλά και ήχους από μουσικά όργανα της πατρίδας τους, να ζωγραφίσουν μουσικά όργανα και μουσικές στιγμές που έμειναν χαραγμένες στη μνήμη τους ή και μουσικά όργανα της φαντασίας τους.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σ’ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!
Δυο έργα μαθητρίων του Νηπιαγωγείου μας διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν με διπλώματα απο την διεύθυνση του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016.
H Μυρτώ-Ειρήνη Χαλαμανδάρη (Τμήμα Προνηπίων) διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο για το έργο της.  
Η Άννα Κωτσίρη (Τμήμα Νηπίων) διακρίθηκε με το 3ο Βραβείο για το έργο της.
Θερμά συγχαρητήρια στην Μυρτώ και στην Άννα, καθώς και τις οικογένειες τους για την επιτυχία τους.

dsc_1548-small

dsc_1550-smallΑπό τη Διεύθυνση

Portes Ouvertes
για το Τμήμα Ηλικίας 3 χρόνων

 

Επειδή θέλουμε η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο να είναι μία τρυφερή ανάμνηση και να πραγματοποιηθεί ομαλά, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 18.00-20.00 στο Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο E.M.E.D.O.F..  Οι πόρτες του Νηπιαγωγείου μας θα ανοίξουν για τους υποψήφιους μαθητές της ερχόμενης χρονιάς και τους γονείς τους. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δασκάλες και τον εκπαιδευτικό μας χώρο. Για τα παιδιά θα είναι μια πρώτη ευκαιρία να συναντηθούν με τους συμμαθητές τους και να συμμετέχουν σε ευχάριστα και δημιουργικά παιχνίδια.
Σας περιμένουμε…!
Διεύθυνση: Γ. Ρίτσου 5 ‘Αλιμος
 
Παρακαλούμε επιβεβαιώστε μας εγκαίρως την παρουσία σας, στο  τηλ. 210 9820864

portes_ouvertes

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 συμμετείχαν στο 8ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού του Δήμου Αλίμου, τρείς απο τους μαθητές του E.M.E.D.O.F. απο το τμήμα των Νηπίων, η Λένια Γιάνναρου, Ελένη Καλέντζη και Σταύρος Κατράνης. Είχαμε μια μεγάλη επιτυχία ο Σταύρος βραβεύτηκε με το χρυσό μετάλλιο, κέρδισε κάνοντας 7 νίκες σε 7 αγώνες και κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία των Νηπίων, με αποτέλεσμα να προκριθεί στους τελικούς αγώνες της Αττικής.
Συγχαρητήρια σ’ όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους!
Ένα μεγάλο μπράβο στο νικητή και καλή επιτυχία στη συνέχεια!
Μετά την πρόκριση του, το Σάββατο 9 Απριλίου ο Σ. Κατράνης συμμετείχε στο 28ο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών-Μαθητριών Σκακιού Αττικής 2016 (Κατηγορία Νηπίων) όπου κατέλαβε την 4η θέση ανάμεσα σε 26 παίκτες απ’ όλη την Αττική και προκρίθηκε στο 28ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών – Μαθητριών που διοργανώνεται απο τη Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία στη Χαλκιδική. Πίνακας Τελικών Αποτελεσμάτων
Θερμά συγχαρητήρια στον Σταύρο και στην οικογενειά του για την επιτυχία αυτή!
Για τη σημαντική αυτή επιτυχία συγχαίρουμε και το δάσκαλο του σκάκι, κο Νίκο Ζαχαρίου. Το νηπιαγωγείο μας είναι περήφανο καθώς φέτος είναι η πρώτη σχολική χρονιά που ξεκινήσαμε τα μαθήματα σκακιού σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
 Από τη Διεύθυνση

414 (3)