logoΤα νέα των εκπαιδευτικών

Πρακτική του νηπιαγωγείου μας για τη βελτίωση της μάθησης είναι

η συνεχής κατάρτιση και διαβίου επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας 

Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.

Η νηπιαγωγός Μαρία Στρατογιαννάκου και  υπεύθυνη παιδαγωγός Διευρυμένου ωραρίου Ανθή Γιαννοπούλου συμμετείχαν στο Συνέδριο  ¨Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.”, που έγινε στην Αθήνα (Ίδρυμα Ευγενίδου), στις 5 & 6 Νοεμβρίου 2016. Το συνέδριο ήταν ύπο την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, αριθμός εγκυκλίου : 1138213/Δ2/4-9-2015.

Δικτυακός τόπος Συνεδρίου: http://synedrio.edu.gr


Basic Paediatric Life Support

Vasiliki Gartagani participated in a 5hr Training Rescue Team Course of theory & practice with topic: “Basic Paediatric Life Support” on 2nd of October 2016, in city of Athens. (Certificate No. 201610-1158)


Διεθνές Συνέδριο Πολυγλωσσίας

Η προισταμένη του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Πολυγλωσσίας (COM 2016) που πραγματοποιήθηκε 11 με 13 Σεπτεμβρίου 2016 στην πολή του Βελγίου, ΓάνδηΕνημερώθηκε για τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα στο χώρο της σύχρονης εκπαίδευσης όσον αφορά τη διγλωσσία.

Αναφορές:

Duñabeitia, J.A., Ivaz, L., & Casaponsa, A. (2016). Developmental changes associated with cross-language similarity in bilingual children. Journal of Cognitive Psychology, 28 (1), 16-31.
Antón, E., Thierry, G., & Duñabeitia, J.A. (2015). Mixing languages during learning? Testing the one subject – one language rule. PLoS ONE, 10 (6), e0130069.


Επιμόρφωση στην εκμάθηση των γαλλικών στη προσχολική ηλικία
Stage de formation: Enseignement/apprentissage précoce d’une langue et éveil à la langue et à la culture françaises.

Η Ανθή Γιαννοπούλου (υπέυθυνη Διευρυμένου ωραρίου) και η Θεοδώρα Κόλλια (Βοηθός παιδαγωγού Petite Section) παρακολούθησαν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2016 επιμορφωτική ημερίδα με θέμα “Η πρώιμη εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας και κουλτούρας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας” με εισηγήτριες την Δρ Αικατερίνη Μαυρομαρά-Λαζαρίδου (Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) και την κα Αλίκη Τσούλου (Δασκάλα FLE, μουσικής, χορού), που διοργανώθηκε απο το Γαλλικό Βιβλιοπωλείο της Αθήνας Le Livre Ouvert.


Εκπαίδευση στην Αγωγή Στοματικής Υγείας

Η προισταμένη του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη παρακολούθησε την Εκδήλωση Έναρξης & Εκπαίδευσης Οδοντιάτρων και Εκπαιδευτικών στο Πρόγραμμα Αγωγής Στοματικής Υγείας με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης στην προσχολική ηλικία που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016.


Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο για τα Μαθηματικά στην προσχολική ηλικία

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Μαρία Στρατογιαννάκου παρακολούθησε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, 3ωρο σεμινάριο της ΟΜΕΡ με θέμα: “Κανονικότητες και αριθμητικές δραστηριότητες”, με εισηγήτριες την κα Μαριάννα Τζεκάκη, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. και την κα Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Υπ. Διδ. Α.Π.Θ., στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.


 Συμμετοχή σε επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας

Η προισταμένη του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη συμμετείχε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 σε επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγής Υγείας με τίτλο: “Μαθησιακές Δυσκολίες: Κατανόηση και Διαχείρηση”, που διοργάνωσε η Δ’ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών. Το σεμινάριο διεξήχθηκε με την υποστήριξη και συνεργασία του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγίειας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.).


Ε’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείο μας Μαρία Στρατογιαννάκου παρακολούθησε τις εργασίες του Ε’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ  “Σύγχρονα θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχοπαιδαγωγικής και Παιδιατρικής” που διοργάνωσε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΛ.ΕΠ.Ε.Π.Α.) και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Μαρούσι), στις 5-6 Δεκεμβρίου 2015.


Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων

Η προισταμένη του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη συμμετείχε στο σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα: “Στο σχολείο με τα comics”, που διοργάνωσε η Δ’ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων. Η διάρκεια του σεμινάριου ήταν 3 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο Athens Comics Library, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015.


 Εκπαίδευση στην Ανάπτυξη Ατομικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων για το Νηπιαγωγείο “ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ”

Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας Α.Βορδώνη και Μ.Στρατογιαννάκου συμμετείχαν στην επιμόρφωση στο πρόγραμμα “Εκπαίδευση στην Ανάπτυξη Ατομικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων για το Νηπιαγωγείο “ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ””, το οποίο διοργάνωσε η ΟΜΕΡ, Παράρτημα Αθηνών, στις 6,7 & 8 Νοεμβρίου 2015, με επιμορφώτριες τις κυρίες Νάντια Κουρμούση (Νηπιαγωγό, PhD; MSc, Υπ. Αγωγής Υγείας Π.Ε. Αν. Αττικής, Συγγραφέα του προγράμματος) και Μαρία Σαλαγιάννη (Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής 55ης Περιφέρειας, Υπ. Διδ. Παν/μιου Ιωαννίνων, Επιμορφώτρια του προγράμματος). Η επιμόρφωση είχε συνολική διάρκεια 20 διδακτικών ωρών και περιελάμβανε 3 βιωματικά σεμινάρια.


Παιδαγωγική Ημερίδα

Η προισταμένη του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη συμμετείχε στην 3ωρη ημερίδα με τίτλο: “Σχέσεις εκπαιδευτικών-παιδιών-γονέων: Σχέσεις με όρια”, με εισηγήτρια την κυρία Μαρία Μαλικιώση-Λοίζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυζολογίας ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, που έγινε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 10π.μ. με 1μ.μ. στο Δημαρχείο Ταύρου.


Παιδαγωγική Ημερίδα

Η προισταμένη του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη συμμετείχε στην ημερίδα με τίτλο: “Φινλανδικό Ελληνικό εκπαιδευτικό Σύστημα-Καλές Πρακτικές”, που πραγαματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 στο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το πρόγραμμα της ημερίδας συμπεριλάμβανε θέματα όπως: The Finnish School best in Europe-how to make it even better”, “Η εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες καινοτομίες και αντιστάσεις στην Ελληνική Γενική Εκπαίδευση”, ” Πρόωθηση της πολυγλωσσίας στην Ελλάδα: Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση γλωσσομάθειας”.


 “Εκπαιδευτικοί και δια βίου μάθηση”

Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας Α.Βορδώνη, Β.Γαρταγάνη και Μ.Στρατογιαννάκου παρακολούθησαν απο 02-03-2015 έως 14-06-2015 το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Προσχολικής Ηλικίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου (ΕΑΠ) διάρκειας 150 ώρων με τίτλο: “ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τις ακούλουθες εκπαιδευτικές ενότητες: 1. Η ιδιαιτερότητα και ο Σκοπός της Εκπαίδευσης Ενηλίκων 2. Η κρίση του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού 3. Ανάπτυξη των οριζόντιων ικανοτήτων 4. Σχεδιασμός και προετοιμασία εκπαιδευτικού έργου: Το Αναλυτικό Πρόγραμμα 5. Σχεδιασμός και Προετοιμασία Εκπαιδευτικού Έργου: Ο Αναστοχασμός 6. Σχεδιασμός και Προετοιμασία Εκπαιδευτικού Έργου: Οι Ανθρώπινες Σχέσεις 7. Σχεδιασμός και Προετοιμασί Εκπαιδευτικού Έργου:Το Μαθησιακό Περιβάλλον 8. Ανάπτυξη Στοχαστικών Ικανοτήτων μέσα από την Τέχνη.


Δίοικηση Ολικής Ποιότητας στην Εκπαίδευση

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα Κατάρτισης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με τίτλο “Διοίκηση Ολικής Ποιότητας στην Εκπαίδευση”. Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 125 διδακτικές ώρες, από τις 24 Νοεμβρίου 2014 έως την 1η Φεβρουαρίου 2015.


 “Αλλάζουμε την προσέγγιση των Μαθηματικών στις μικρές ηλικίες”

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη συμμετείχε στην 3ωρη ημερίδα με θέμα: “Αλλάζουμε την προσέγγιση των Μαθηματικών στις μικρές ηλικίες” με εισηγήτρια την κα Μαριάννα Τζεκάκη, Καθηγήτρια Α.Π.Θ., που έγινε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνιά και οργανώθηκε απο την O.M.E.P. (Organization Mondial pour l’ Education Prescolaire).


Δ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής

Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείο μας Μαρία Στρατογιαννάκου, Αλεξία Βορδώνη, Βασιλική Γαρταγάνη παρακολούθησαν τις εργασίες του Δ’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ “Σύγχρονα θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχοπαιδαγωγικής και Παιδιατρικής” που διοργάνωσε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (ΕΛ.ΕΠ.Ε.Π.Α.) και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Μαρούσι), στις 13-14 Δεκεμβρίου 2014.


Ο εκπαιδευτικός του 21ου αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Αλεξάνδρα Βορδώνη συμμετείχε στην ημερίδα επιμόρωσης καθηγητών με τίτλο: “Ο εκπαιδευτικός του 21ου αιώνα: Προκλήσεις και Προοπτικές” που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στις 29 Νοεμβρίου 2014, υπο την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Ενδεικτικά σεμινάρια (διάρκειας μιας (1) διδακτικής ώρας το καθένα): ¨Νέες διδακτικές προσεγγίσεις που στηρίζονται στη διαθεματικότητα: παραδείγματα”, “Παιδαγωγική διάσταση των Νέων Τεχνολογιών:προκλήσεις και περιορισμοί”.


Ημερίδα της Σχολής Μωραΐτη

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη παρακολούθησε ημερίδα με ομιλητές της Σχολής Μωραΐτη και θέμα: “Εναλλακτικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Για ένα διαφορετικό μάθημα”, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, στο Αμθιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.


Επιμορφωτικό σεμινάριο Αγωγή Υγείας

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη παρακολούθησε με επιτυχία τις εργασίες του επιμορφωτικού σεμιναρίου Αγωγής Υγείας διάρκειας οκτώ ωρών με θέμα “Αντιμετώπιση οξέων παιδοαλλεργιολογικών και πνευμονολογικών προβλημάτων στο χώρο του σχολείου” που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 21 Οκτωβρίου 2014, στο Σουκάκειο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “Αττικόν” σε συνεργασία με τη Δ’ Διεύθυνση- δια των Υπεύθυνων Αγωγής Υγείας- Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.


Παιδαγωγική Ημερίδα

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη παρακολούθησε τις εργασίες της Παιδαγωγικής Ημερίδας με θέμα “Κοινωνικοσυναισθηματικής Αγωγή στην Προσχολικής Ηλικία: Παρουσίαση του προγράμματος “Βήματα για τη ζωή” που διοργάνωσαν οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΛΙΜΟΥ στον Άλιμο, στις 16 Οκτωβρίου 2014.


Ημερίδα για το Κοινωνικό Σχολείο

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Βασιλική Γαρταγάνη παρακολούθησε την εισαγωγική ημερίδα με θέμα “Διατροφή, Φυσική Άσκηση και Υγεία” στο αμθιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, που οργανώθηκε απο τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας.


Παρουσίαση των εκπαιδευτικών μας σε Επιπορφωτική Ημερίδα

Οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας Μαρία Στρατογιαννάκου και Βασιλική Γαρταγάνη συμμετείχαν με παρουσίαση στην Επιμορφωτική Ημερίδα Σχολικής Συμβούλου 53ης Περιφέρειας Π.Α. Αττικής, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Γλυφάδας. Το θέμα της ημερίδας ήταν «Τεχνολογικός Εγγραμματισμός και χρήση των ΤΠΕ στο παιδαγωγικό και διοικητικό έργο του νηπιαγωγείου». Υπεύθυνη ήταν η κα. Ελένη Μουσένα, Σχολική Σύμβουλος 53ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής. Μπορείτε να βρείτε τη συμμετοχή και την παρουσίαση του σχολείου στην αντίστοιχη σελίδα που δημιουργήθηκε για την ημερίδα. Μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρη την παρουσίαση με τίτλο “Ο μαγικός πίνακας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο” που έκαναν η κ. Μαρία Στρατογιαννάκου και η κ. Βάσια Γαρταγάνη, πατώντας εδώ.


Επιμορφωτική Ημερίδα

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Μαρία Στρατογιαννάκου παρακολούθησε την Επιμορφωτική Ημερίδα που διοργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος της 53ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής την Τρίτη 18 Ιουνίου 2013, με θέμα:«Καταγραφή και παρουσίαση εκπαιδευτικών πρακτικών».


Επιμόρφωση στην “Εκπαιδευτική Ψυχολογία”

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου Βορδώνη Αλεξάνδρα παρακαλούθησε επιτυχώς το Εκπαιδευτικό Αντικείμενο με τίτλο: “Εκπαιδευτική Ψυχολογία” που διατέθηκε στο Ακαδημαικό Έτος 2012-2013 και οργανώθηκε στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης με τη χρήση Καινοτόμων Μεθόδων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.


 Επιμόρφωση στην “Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης”

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Μαρία Στρατογιαννάκου παρακολούθησε επιτυχώς το Εκπαιδευτικό Αντικείμενο με τίτλο: “Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης” απο 31 Οκτωβρίου 2011 έως 16 Ιουλίου 2012 που οργανώθηκε στο Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης με τη χρήση Καινοτόμων Μεθόδων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.


Επιμορφωτική Ημερίδα

Η εκπαιδευτικός του νηπιαγωγείου μας Μαρία Στρατογιαννάκου συμμετείχε στην ημερίδα με τίτλο: «Κοινωνικοσυναισθηματική Μάθηση – Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων στο Νηπιαγωγείο: Θεωρία και εφαρμογή», με εισηγητές τους Κούτρα Βασίλη, Αναπληρωτή Καθηγητή Αγωγής Υγείας και Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κουρμούση Νάντια, Νηπιαγωγό, MSc Προαγωγής Υγείας, Υπ. Διδ. Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και Σαλαγιάννη Μαρία, Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής της 29 Περιφέρειας Ν. Βοιωτίας, που έγινε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011.