logoΑγαπητοί Γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Αλίμου , “Αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία του Δήμου Αλίμου (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω του αναμενόμενου έντονου ψύχους και του παγετού”. Ως εκ τούτου, το Σχολείο αύριο Τρίτη, 8/1 είναι υποχρεωμένο να μη λειτουργήσει και να παραμείνει κλειστό. Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Το Νηπιαγωγείο μας ξεκινά από τη Δευτερα 27 Αυγουστου 2018 για τα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου μας με την Εβδομάδα Προσαρομογής. Οι ώρες παραμονής των παιδιών για τη εβδομάδα αυτή θα είναι 10.30 π.μ.- 12.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Την μετακίνηση των παιδιών αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι γονείς για την εβδομάδα αυτή.
Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 είναι η πρώτη μέρα κανονικής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας για όλα τα τμήματα. Η σχολική μεταφορά με τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί με βάση τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, για τις οποίες θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, την εβδομάδα από Δευτέρα 3 με Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, τα παιδιά θα προσέρχονται κανονικά την προκαθορισμένη πρωινή ώρα (έως τις 9.00 π.μ) και θ’ αποχωρούν μια ώρα νωρίτερα (δλδ στις 12.50 μ.μ.), είτε με σχολικό λεωφορείο είτε με γονείς.
Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 θα ισχύσει το κανονικό ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου (8.00-14.00) και θα ξεκινήσουν η σίτιση και το πρόγραμμα του διευρυμένου ωράριου.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

Portesouvertes2018

 

 

Αγαπητοί γονείς,

 Επειδή θέλουμε η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο να είναι πάντα μία τρυφερή ανάμνηση, γεμάτη συναισθήματα χαράς, σας προσκαλούμε σε μία όμορφη εκδήλωση στο Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο E.M.E.D.O.F., την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 18:00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε μαζί με τα παιδιά σας, για να γνωρίσουν τον χώρο του Νηπιαγωγείου, τις νηπιαγωγούς, να συναντηθούν με άλλα παιδάκια και να συμμετέχουν σε ευχάριστα και δημιουργικά παιχνίδια!

Από τη Διεύθυνση

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε εγκαίρως την παρουσία σας μέσω email info@emedof.gr ή τηλεφωνικώς στη γραμματεία του Νηπιαγωγείου 210 9820864.

Journee_Internationale_de_la_Francophonie

Η 20η Μαρτίου είναι μια ημέρα εορτής αφιερωμένη στην γαλλική γλώσσα, 500 εκατομμύρια άνθρωποι σ” όλο τον κόσμο γιορτάζουν τους δεσμούς τους με τη Γαλλία, μέσω της γλώσσας.

Στο σχολείο μας  οργανώθηκαν δράσεις στα πλαίσια της διεθνούς μέρας γαλλοφωνίας. Τα παιδιά της κάθε τάξης αφού πρώτα ταξίδεψαν και γνώρισαν με τις δασκάλες τους γαλλόφωνες χώρες ανά τον κόσμο όπως ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Γαλλική Πολυνησία, το Μαρόκο, το Μαλί,  Βανουατού. Στη συνέχεια τις παρουσίασαν με απλό τρόπο μέσα από εικόνες στα παιδιά των άλλων τάξεων. Όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου χόρεψαν το χορό της γαλλοφωνίας, ετοίμασαν τα διαβατήρια τους και την κονκάρδα «Moi, je parle français ».

Η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας καθιερώθηκε το 1998. Η 20ή Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στη Γαλλοφωνία. Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας περιλαμβάνει συνολικά 63 κράτη και από τις 5 ηπείρους. O Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (Organisation internationale de la Francophonie)  ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου του 1970. Το σύνθημα του οργανισμού είναι égalité, complémentarité, solidarité (Ισότητα, Αλληλοσυμπλήρωση, Αλληλεγγύη).

Η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Γαλλοφωνίας στις 28-29 Νοεμβρίου 2006. Η απόφαση της Ελλάδας για την ένταξή της στο Δ.Ο.Γ. υπαγορεύτηκε από την εκτίμηση της δυνατότητας πρόσβασης σε ένα σημαντικό forum με κοινή γλώσσα –τα γαλλικά- και ένα χώρο κοινών αξιών και αλληλεγγύης, του οποίου βασικά στοιχεία και στόχοι είναι: η προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας καθώς και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η υποστήριξη της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας. Ο όρος «francophonie» επίσης χρησιμοποιείται διεθνώς για να υποδηλώσει τους ανθρώπους των οποίων η μητρική ή η δεύτερη γλώσσα είναι τα γαλλικά.

 

Προς του γονείς των μαθητών-δικαιούχων σχολικών υποτροφιών

Το Νηπιαγωγείο μας είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου της AEFE (Οργανισμός για την Διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας στο Εξωτερικό). Οι μαθητές μας με γαλλική υπηκοότητα μπορούν να επωφεληθούν (βάσει του οικογενειακού εισοδήματος), μιας ολικής ή μερικής υποτροφίας AEFE.

Σας ενημερώνουμε πως η υποβολή αιτήσεων χορήγησης σχολικών υποτροφιών για το σχολικό έτος 2016-2017 στη Γαλλική Πρεσβεία έχει ξεκινήσει. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών έχει ορισθεί η Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : https://gr.ambafrance.org/1ere-Campagne-des-Bourses-scolaires-annee-2018-2019

ή να επικοινωνήσετε:

Mme Nagat CHEBLI

tél. : 210 33 91 228

nagat.chebli@diplomatie.gouv.fr

Το Νηπιαγωγείο μας ξεκινά από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 για τα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου μας με την Εβδομάδα Προσαρομογής. Οι ώρες παραμονής των παιδιών για τη εβδομάδα αυτή θα είναι 10.30 π.μ.- 12.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017. Την μετακίνηση των παιδιών αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι γονείς για την εβδομάδα αυτή.
Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 είναι η πρώτη μέρα κανονικής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας για όλα τα τμήματα. Η σχολική μεταφορά με τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί με βάση τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, για τις οποίες θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, την εβδομάδα από Δευτέρα 4 με Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, τα παιδιά θα προσερχονται κανονικά την προκαθορισμένη πρωινή ώρα (έως τις 9.00 π.μ) και θ’ αποχωρούν μια ώρα νωρίτερα (δλδ στις 12.50 μ.μ.), είτε με σχολικό λεωφορείο είτε με γονείς.
Από τη Δευτέρα  11 Σεπτεμβρίου 2017 θα ισχύσει το κανονικό ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου (8.00-14.00) και θα ξεινήσουν η σίτιση και το πρόγραμμα του διευρυμένου ωράριου.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

Με βαθύτατη θλίψη και δυσβάστακτο πόνο ανακοινώνουμε μια μεγάλη απώλεια για το Νηπιαγωγείο μας. Το  Σάββατο 9  Ιουνίου χάσαμε πρόωρα την πολύ αγαπημένη μας δασκάλα, φίλη και συνάδελφο Ήβη-Ελισάβετ Βασιλειάδου. Άφησε πίσω τα ίχνη μιας παρουσίας που τίμησε το ρόλο της δασκάλας, ξεχώρισε για το ήθος της, την αφοσίωση και την αγάπη της στα παιδιά. Επί σαράντα χρόνια εκπαιδευτικός έδωσε όλες τις δυνάμεις της στο χώρο του σχολείου μας, πάντοτε με την καλοσύνη και το χαμόγελο, τη σεμνότητα και τη συνέπεια που τη χαρακτήριζαν.

Θα την αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο της ταξίδι την Τρίτη 13 Ιουνίου 2017 και ώρα 16.30 στο κοιμητήριο Π. Φαλήρου. Με απόφαση της διεύθυνσης, το σχολείο μας αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου θα παραμείνει κλειστό λόγω πένθους.

Αντί στεφάνου θα κατατεθούν χρήματα στη Φλόγα, Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Θα την θυμόμαστε πάντα με αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας.

Θερμή παράκληση

Από κοινού η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί αποφασίσαμε να μην αναφέρουμε το δυσάρεστο γεγονός σε κανένα μαθητή μας, λόγω της ευαίσθητης ηλικίας που βρίσκονται τα παιδιά για να διαχειριστούν την απώλεια της δασκάλας τους. Για την αυριανή μέρα θα εξηγήσουμε στα παιδιά πως το Νηπιαγωγείο θα μείνει κλειστό λόγω ετοιμασιών που χρειάζονται να γίνουν για την καλοκαιρινή γιορτή. Θερμή παράκληση στους γονείς όλων των τμημάτων του σχολείου να μην γίνει αναφορά του γεγονότος στα παιδιά από την οικογένεια. Θ’ αποφύγουμε μ’αυτόν τον τρόπο να μεταδοθεί η είδηση στα παιδιά του Προσχολικού Τμήματος που ήταν η δασκάλα τους και μπορεί η ψυχολογία τους να επηρεαστεί άμεσα καθώς και να εξασφαλίσουμε ότι θα ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία

Από τη Διεύθυνση

To νηπιαγωγείο E.M.E.D.O.F. υποδέχεται τους νέους μαθητές του…

Portes Ouvertes

για το Τμήμα Ηλικίας 3 χρόνων

 

Επειδή θέλουμε η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο να είναι μία τρυφερή ανάμνηση και να πραγματοποιηθεί ομαλά, σας προσκαλούμε την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 και ώρα 18.00-20.00 στο Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο E.M.E.D.O.F.  (Γιάννη Ρίτσου 5 ‘Αλιμος).  Οι πόρτες του Νηπιαγωγείου μας θα ανοίξουν για τους υποψήφιους μαθητές της ερχόμενης χρονιάς και τους γονείς τους. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δασκάλες και τον εκπαιδευτικό μας χώρο. Για τα παιδιά θα είναι μια πρώτη ευκαιρία να συναντηθούν με τους συμμαθητές τους και να συμμετέχουν σε ευχάριστα και δημιουργικά παιχνίδια.

Πρόσκληση

Σας περιμένουμε…!

Από τη Διεύθυνση

 

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε μας την παρουσία σας έως τις 15 Μαΐου 2017 μέσω email info@emedof.gr ή τηλεφωνικώς στη γραμματεία του Νηπιαγωγείου 210 9820864.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_260417

Προς του γονείς των μαθητών-δικαιούχων σχολικών υποτροφιών

Το Νηπιαγωγείο μας είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου της AEFE (Οργανισμός για την Διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας στο Εξωτερικό). Οι μαθητές μας με γαλλική υπηκοότητα μπορούν να επωφεληθούν (βάσει του οικογενειακού εισοδήματος), μιας ολικής ή μερικής υποτροφίας AEFE.
Σας ενημερώνουμε πως η υποβολή αιτήσεων χορήγησης σχολικών υποτροφιών για το σχολικό έτος 2017-2018 στη Γαλλική Πρεσβεία έχει ξεκινήσει. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών έχει ορισθεί η Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : http://www.ambafrance-gr.org/Bourses-scolaires-2017-2018
ή να επικοινωνήσετε:
Mme Nagat CHEBLI
tél. : 210 33 91 228
nagat.chebli@diplomatie.gouv.fr