logoΤο Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο κατά τη διάρκεια αναστολής λειτουργίας του λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19 συνεχίζει το εκπαιδευτικό του έργο μέσω της πλατφόρμας Total School και του e-learning που προσφέρεται διαμέσου αυτής. Παράλληλα υλοποιούνται διαδικτυακές τάξεις μεταξύ εκπαιδευτικών και μικρών γκρουπ μαθητών.

Διεύθυνση και εκπαιδευτικοί  είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία, έτσι ώστε να ενισχύσουμε την αλληλεπίδραση μεταξύ παιδιών και εκπαιδευτικών, καθώς και  να οργανώνουμε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα την εκπαιδευτική διαδικασία δεδομένου των νέων συνθηκών! Με τις καθημερινές δραστηριότητες που στέλνουμε στους γονείς, στόχο έχουμε να καλλιεργήσουμε τόσο τον προφορικό, και τον γραπτό λόγο , όσο και την λογικό-μαθηματική σκέψη. Μέσω των υπολοίπων δραστηριοτήτων δίνουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να εκφραστούν, διότι πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό οι ώρες που περνούν να είναι ευχάριστες και δημιουργικές. Είναι σημαντικό τα παιδιά να μένουν σε επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία και τους συμμαθητές τους όσο αυτό είναι εφικτό και από τη μεριά σας, για να είναι πιο εύκολη γι’αυτά η επόμενη μέρα της επιστροφής στο σχολείο.

Δειτέ εδώ τα εργά των παιδιών μας όσο μένουμε σπίτι!!!

Σας ενημερώνουμε οτι όσο το σχολείο παραμένει κλειστό λόγω των έκτακτων μέτρων που πάρθηκαν απο την ελληνική κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του Covid-19, μπορείτε να επικοινωνείτε κανονικά μαζί μας στο τηλέφωνο του σχολείου 2109820864 τις εργάσιμες μέρες και ώρες του Νηπιαγωγείου.
Μπορείτε ακόμα να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@emedof.gr.

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

ΕΟΔΥ Οδηγίες για παραμονή παιδιών και εφήβων στο σπίτι _ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το Νηπιαγωγείο μας ξεκινά από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 για τα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου μας με την Εβδομάδα Προσαρομογής. Οι ώρες παραμονής των παιδιών για τη εβδομάδα αυτή θα είναι 10.30 π.μ.- 12.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019. Την μετακίνηση των παιδιών αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι γονείς για την εβδομάδα αυτή.
Την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 είναι η πρώτη μέρα κανονικής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας για όλα τα τμήματα. Η σχολική μεταφορά με τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί με βάση τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, για τις οποίες θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, την εβδομάδα από Δευτέρα 2 με Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, τα παιδιά θα προσέρχονται κανονικά την προκαθορισμένη πρωινή ώρα (έως τις 9.00 π.μ) και θ’ αποχωρούν μια ώρα νωρίτερα (δλδ στις 12.50 μ.μ.), είτε με σχολικό λεωφορείο είτε με γονείς.
Από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 θα ισχύσει το κανονικό ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου (8.00-14.00) και θα ξεκινήσουν η σίτιση και το πρόγραμμα του διευρυμένου ωράριου.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

Αγαπητοί Γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Αλίμου , “Αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία του Δήμου Αλίμου (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω του αναμενόμενου έντονου ψύχους και του παγετού”. Ως εκ τούτου, το Σχολείο αύριο Τρίτη, 8/1 είναι υποχρεωμένο να μη λειτουργήσει και να παραμείνει κλειστό. Δείτε εδώ την ανακοίνωση

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Το Νηπιαγωγείο μας ξεκινά από τη Δευτερα 27 Αυγουστου 2018 για τα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου μας με την Εβδομάδα Προσαρομογής. Οι ώρες παραμονής των παιδιών για τη εβδομάδα αυτή θα είναι 10.30 π.μ.- 12.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. Την μετακίνηση των παιδιών αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι γονείς για την εβδομάδα αυτή.
Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018 είναι η πρώτη μέρα κανονικής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας για όλα τα τμήματα. Η σχολική μεταφορά με τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί με βάση τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, για τις οποίες θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, την εβδομάδα από Δευτέρα 3 με Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, τα παιδιά θα προσέρχονται κανονικά την προκαθορισμένη πρωινή ώρα (έως τις 9.00 π.μ) και θ’ αποχωρούν μια ώρα νωρίτερα (δλδ στις 12.50 μ.μ.), είτε με σχολικό λεωφορείο είτε με γονείς.
Από τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 θα ισχύσει το κανονικό ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου (8.00-14.00) και θα ξεκινήσουν η σίτιση και το πρόγραμμα του διευρυμένου ωράριου.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!

Portesouvertes2018

 

 

Αγαπητοί γονείς,

 Επειδή θέλουμε η πρώτη επαφή του παιδιού με το σχολείο να είναι πάντα μία τρυφερή ανάμνηση, γεμάτη συναισθήματα χαράς, σας προσκαλούμε σε μία όμορφη εκδήλωση στο Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο E.M.E.D.O.F., την Παρασκευή 4 Μαΐου, στις 18:00 το απόγευμα.

Σας περιμένουμε μαζί με τα παιδιά σας, για να γνωρίσουν τον χώρο του Νηπιαγωγείου, τις νηπιαγωγούς, να συναντηθούν με άλλα παιδάκια και να συμμετέχουν σε ευχάριστα και δημιουργικά παιχνίδια!

Από τη Διεύθυνση

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε εγκαίρως την παρουσία σας μέσω email info@emedof.gr ή τηλεφωνικώς στη γραμματεία του Νηπιαγωγείου 210 9820864.

Journee_Internationale_de_la_Francophonie

Η 20η Μαρτίου είναι μια ημέρα εορτής αφιερωμένη στην γαλλική γλώσσα, 500 εκατομμύρια άνθρωποι σ” όλο τον κόσμο γιορτάζουν τους δεσμούς τους με τη Γαλλία, μέσω της γλώσσας.

Στο σχολείο μας  οργανώθηκαν δράσεις στα πλαίσια της διεθνούς μέρας γαλλοφωνίας. Τα παιδιά της κάθε τάξης αφού πρώτα ταξίδεψαν και γνώρισαν με τις δασκάλες τους γαλλόφωνες χώρες ανά τον κόσμο όπως ο Καναδάς, το Βέλγιο, η Γαλλική Πολυνησία, το Μαρόκο, το Μαλί,  Βανουατού. Στη συνέχεια τις παρουσίασαν με απλό τρόπο μέσα από εικόνες στα παιδιά των άλλων τάξεων. Όλα τα παιδιά του Νηπιαγωγείου χόρεψαν το χορό της γαλλοφωνίας, ετοίμασαν τα διαβατήρια τους και την κονκάρδα «Moi, je parle français ».

Η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας καθιερώθηκε το 1998. Η 20ή Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στη Γαλλοφωνία. Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας περιλαμβάνει συνολικά 63 κράτη και από τις 5 ηπείρους. O Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας (Organisation internationale de la Francophonie)  ιδρύθηκε στις 20 Μαρτίου του 1970. Το σύνθημα του οργανισμού είναι égalité, complémentarité, solidarité (Ισότητα, Αλληλοσυμπλήρωση, Αλληλεγγύη).

Η Ελλάδα έγινε πλήρες μέλος της Γαλλοφωνίας στις 28-29 Νοεμβρίου 2006. Η απόφαση της Ελλάδας για την ένταξή της στο Δ.Ο.Γ. υπαγορεύτηκε από την εκτίμηση της δυνατότητας πρόσβασης σε ένα σημαντικό forum με κοινή γλώσσα –τα γαλλικά- και ένα χώρο κοινών αξιών και αλληλεγγύης, του οποίου βασικά στοιχεία και στόχοι είναι: η προώθηση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας καθώς και η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και η υποστήριξη της πολιτιστικής και γλωσσικής διαφορετικότητας. Ο όρος «francophonie» επίσης χρησιμοποιείται διεθνώς για να υποδηλώσει τους ανθρώπους των οποίων η μητρική ή η δεύτερη γλώσσα είναι τα γαλλικά.

 

Προς του γονείς των μαθητών-δικαιούχων σχολικών υποτροφιών

Το Νηπιαγωγείο μας είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου της AEFE (Οργανισμός για την Διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας στο Εξωτερικό). Οι μαθητές μας με γαλλική υπηκοότητα μπορούν να επωφεληθούν (βάσει του οικογενειακού εισοδήματος), μιας ολικής ή μερικής υποτροφίας AEFE.

Σας ενημερώνουμε πως η υποβολή αιτήσεων χορήγησης σχολικών υποτροφιών για το σχολικό έτος 2016-2017 στη Γαλλική Πρεσβεία έχει ξεκινήσει. Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των δικαιολογητικών έχει ορισθεί η Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα : https://gr.ambafrance.org/1ere-Campagne-des-Bourses-scolaires-annee-2018-2019

ή να επικοινωνήσετε:

Mme Nagat CHEBLI

tél. : 210 33 91 228

nagat.chebli@diplomatie.gouv.fr

Το Νηπιαγωγείο μας ξεκινά από τη Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 για τα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά στο χώρο του σχολείου μας με την Εβδομάδα Προσαρομογής. Οι ώρες παραμονής των παιδιών για τη εβδομάδα αυτή θα είναι 10.30 π.μ.- 12.00 π.μ. και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017. Την μετακίνηση των παιδιών αναλαμβάνουν αποκλειστικά οι γονείς για την εβδομάδα αυτή.
Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017 είναι η πρώτη μέρα κανονικής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου μας για όλα τα τμήματα. Η σχολική μεταφορά με τα λεωφορεία θα πραγματοποιηθεί με βάση τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, για τις οποίες θα ενημερωθείτε τηλεφωνικά μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Για την ομαλή προσαρμογή των παιδιών μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, την εβδομάδα από Δευτέρα 4 με Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017, τα παιδιά θα προσερχονται κανονικά την προκαθορισμένη πρωινή ώρα (έως τις 9.00 π.μ) και θ’ αποχωρούν μια ώρα νωρίτερα (δλδ στις 12.50 μ.μ.), είτε με σχολικό λεωφορείο είτε με γονείς.
Από τη Δευτέρα  11 Σεπτεμβρίου 2017 θα ισχύσει το κανονικό ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου (8.00-14.00) και θα ξεινήσουν η σίτιση και το πρόγραμμα του διευρυμένου ωράριου.
Καλή και Δημιουργική Σχολική Χρονιά!!!